2008-10-07 22:23:01• hírek • Csenteri Judit

Pesszimista nyugatiak

A gazdasági válság egyre inkább kihatással van Európa átlag állampolgáraira, a kontinens nyugati lakosaira.

A különböző felmérések azt bizonyítják, hogy a lakosság egyre inkább saját bőrén érzi meg a válság erejét az által, hogy veszít eddigi vásárlóerejéből – olvashatjuk az rtl.be portálon.

Egy.Belgiumban végzett felmérés például azt igazolta, hogy a lakosság 90 százaléka érezte azt az elmúlt hónapokban, hogy veszített abból a vásárlóerőből, amelynek az azt megelőző hónapokban és években örvendett. A válság által a legérintettebbek pedig a már 50. életévüket meghaladó korosztályok.

A Belgiumban megkérdezettek közül nyolcból mindössze egy lakos vélekedett optimistán országuk jövőbeli gazdaságát illetően - olvashatjuk továbbá a már említett portálon. Nincs ez viszont másképp a többi, gazdasági válság által sújtott nyugati országban sem. Franciaországban például kettőből egy lakost foglalkoztat az, hogy országuk gazdasági hanyatlással küszködik.

A gazdaságot illető pesszimizmussal leginkább a nők esetében lehet találkozni. Az értelmiségi szint figyelembe vétele esetén pedig a felsőfokú végzettséggel rendelkező lakosok bizonyulnak inkább hitetleneknek a jövő gazdaságát illetően, ellentétben a csak középfokú végzettséggel rendelkező lakosokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: